ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, εδώ και 43 χρόνια,  στηρίζει τον Πολιτισμό στον Δήμο του Πειραιά!
Το μέλος μας και Γ.Γ. του Δ.Σ. Νατάσσα Θάνου συμμετέχει στις δραστηριότητες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά με το ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό παραμύθι που δημιούργησε για την συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο “Η ΓΕΛΑΣΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑ”.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η γελαστή Αποκριά …
Μέσα από την Ανάγνωση του Παραμυθιού: Η γελαστή Αποκριά, στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας θα παρασύρει τα παιδιά, στο χορό και στο παιχνίδι, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα έθιμα της Λαϊκής μας Παράδοσης!
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1 ώρα και 30 λεπτά και πραγματοποιείται στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και μαθητές α’, β’, γ’ και δ’ δημοτικού.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν επικοινωνίας 

Οι επόμενες παρουσιάσεις θα είναι στις 26, 28 Φεβρουαρίου και στις 7 Μαρτίου 2019, κατά τις ώρες 10:00 – 12:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-4101402-400,καθημερινά από τις 9:00-14:00
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Αθηνά Πάνου, Αρχαιολόγος- Μουσειολόγος. Στην αποκριάτικη δραστηριότητα συμμετέχει η γενική γραμματέας της εταιρίας γραμμάτων και τεχνών κα Νατάσσα Θάνου
Σκοπός του Παραμυθιού:
Να ψυχαγωγήσει, να διδάξει, να ανοίξει δρόμους φιλαναγνωσίας για την Ελληνική Λαϊκή Παράδοση, να τους μεταφέρει τα μηνύματα αγάπης, μέσα από τα δρώμενα και τις λέξεις.
Στόχος του Παραμυθιού:
Η γελαστή Αποκριά, να ταξιδέψει τα παιδιά, στα Λαϊκά έθιμα της Ελληνικής μας Παράδοσης, δημιουργώντας πολλά συναισθήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien